Пълнозърнеста курабия с шоколад и орехи здравословно
Продукти
- 80 гр орехи
- 100 гр шоколад на парченца
- 4 гр канела
- 2 ч. л. сода
- 8 с.л. вода
- 4 с. л. пчелен мед
- 120 гр кафява захар
- 200 гр краве масло
- 400 гр пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на
слаб огън, без да завира сместа.
2. Отстраняваме от котлона и се добавя содата.
Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Много е
важно сместа да е изстинала, за да не се разтопи шоколадът и да остане на
парченца в курабията.
3. Омесваме меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с диаметър около 10 см. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.
4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.
Равиоли с тиква и салвия
1. Задушаваме почистената и нарязана на парчета тиква на пара за около 40 мин. Когато изстине, пасира...
Ръжена курабия със сушени смокини и крокант
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват н...
1 Коментар
Брашното е 400 гр. Извинете, беше изпуснато.