Продукти
-
80
гр
орехи
-
100
гр
шоколад на парченца
-
4
гр
канела
-
2
ч. л.
сода
-
8
с.л.
вода
-
4
с. л.
пчелен мед
-
120
гр
кафява захар
-
200
гр
краве масло
-
400
гр
пълнозърнесто брашно
Начин на приготвяне
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на
слаб огън, без да завира сместа.
2. Отстраняваме от котлона и се добавя содата.
Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки. Много е
важно сместа да е изстинала, за да не се разтопи шоколадът и да остане на
парченца в курабията.
3. Омесваме меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с диаметър около 10 см. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.
4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.