Пълнено пиле с ориз и гъби
Продукти
- сол на вкус
- червен пипер на вкус
- черен пипер на вкус
- 200 г гъби (пресни или от буркан)
- 150 г ориз
- 2 глави червен лук
- 110 г масло (със стайна температура)
- 1 пиле
Начин на приготвяне
- Измиваме добре пилето и го подсушаваме. В купичка смесваме част от черния, червения пипер и солта, и ги втриваме в пилето. Оставяме настрана в затворен съд.
- Сваряваме ориза до полуготовност.
- През това време нарязваме лука и гъбите, след което ги запържваме в половината масло заедно с ориза.
- С така получената плънка, напълваме пилето. (Ако ни остане от плънката, може да я разпределим под и около пилето.)
- След това зашиваме отвора с конец или затваряме с клечка за зъби.
- Накъсваме останалото масло върху пилето или го разтапяме и заливаме. Поръсваме с малко черен, червен пипер и сол.
- Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем около 70 минути.
- След като го извадим от фурната, порцираме и сервираме.
* Пълнено пиле с ориз и гъби може да приготвите с уредите на Tupperware
Сандвич "Капрезе"
Намазваме едната страна на хлебчето с масло. Отгоре поставяме доматите, моцарелата и босилека. "Затва...
Крем карамел с какао в тава за лазаня
В купа разбиваме с миксер последователно яйцата, за...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook