Продукти
-
сол
на вкус
-
червен пипер
на вкус
-
черен пипер
на вкус
-
200
г
гъби
(пресни или от буркан)
-
150
г
ориз
-
2
глави
червен лук
-
110
г
масло
(със стайна температура)
-
1
пиле
Начин на приготвяне
- Измиваме добре пилето и го подсушаваме. В купичка смесваме част от черния, червения пипер и солта, и ги втриваме в пилето. Оставяме настрана в затворен съд.
- Сваряваме ориза до полуготовност.
- През това време нарязваме лука и гъбите, след което ги запържваме в половината масло заедно с ориза.
- С така получената плънка, напълваме пилето. (Ако ни остане от плънката, може да я разпределим под и около пилето.)
- След това зашиваме отвора с конец или затваряме с клечка за зъби.
- Накъсваме останалото масло върху пилето или го разтапяме и заливаме. Поръсваме с малко черен, червен пипер и сол.
- Поставяме в предварително загрята на 220 градуса фурна и печем около 70 минути.
- След като го извадим от фурната, порцираме и сервираме.
* Пълнено пиле с ориз и гъби може да приготвите с уредите на Tupperware