Пълнено пиле с ориз, гъби и пилешки дробчета
Продукти
- 200 мл бульон , зеленчуков
- 50 мл бяло вино
- червен пипер на вкус
- 1 връзка магданоз
- 1 глава лук
- 100 г гъби
- 100 г масло
- 100 г пилешки дробчета
- 100 г ориз , леко сварен
- 1 пиле , около 1,5 кг
- черен пипер на вкус
- сол на вкус
Начин на приготвяне
- Изчистваме и измиваме добре пилето, посоляваме го и го намазваме обилно с половината масло. В останалото масло запържваме една глава лук, нарязан на кубчета, гъбите, пилешките дробчета и магданоза, нарязани на ситно.
- Добавяме ориза и бялото вино и подправяме със сол и черен пипер.
- С готовата плънка пълним пилето, поръсваме го отгоре с червен пипер, доливаме в тавата 200 мл бульон и го слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час и половина.
- Готовото пиле сервираме топло, но не горещо.
Спагети с подправки
Сваряваме спагетите според описанието на опаковката. Прецеждаме ги.В голяма купа ги смесваме и разбър...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook