Продукти
-
200
мл
бульон
, зеленчуков
-
50
мл
бяло вино
-
червен пипер
на вкус
-
1
връзка
магданоз
-
1
глава
лук
-
100
г
гъби
-
100
г
масло
-
100
г
пилешки дробчета
-
100
г
ориз
, леко сварен
-
1
пиле
, около 1,5 кг
-
черен пипер
на вкус
-
сол
на вкус
|
Време: 110 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Изчистваме и измиваме добре пилето, посоляваме го и го намазваме обилно с половината масло. В останалото масло запържваме една глава лук, нарязан на кубчета, гъбите, пилешките дробчета и магданоза, нарязани на ситно.
- Добавяме ориза и бялото вино и подправяме със сол и черен пипер.
- С готовата плънка пълним пилето, поръсваме го отгоре с червен пипер, доливаме в тавата 200 мл бульон и го слагаме да се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна, около час и половина.
- Готовото пиле сервираме топло, но не горещо.
|