Close search

Пълнени печени картофи (Белгия)

3.7
от общо 128 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Пълнени печени картофи (Белгия) photo-credit Ароматни запечени картофи

Начин на приготвяне

1. Подбираме еднакви по големина картофи. Опичаме ги необелени във фурната.

2. След като омекнат, ги разрязваме на две и издълбаваме с лъжичка. Смесваме намачканата издълбана вътрешност със шунка и разбъркваме добре в дълбока купа. Добавяме нарязаните сварени предварително гъби, сол, девисил, черен пипер, магданоз и жълтъка. Подправките ги слагаме на вкус.

3. Напълваме картофите и ги поръсваме с настъргания кашкавал и разтопеното масло.

4. Печем на умерена фурна за 10 мин.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност