Пълнени печени картофи (Белгия)

Продукти

  • 50 гр настърган кашкавал
  • черен пипер
  • 1 жълтък
  • сол
  • магданоз
  • 200 гр шунка
  • 150 гр гъби
  • девисил
  • 1 кг картофи
  • 2 с.л. краве масло

Начин на приготвяне

1. Подбираме еднакви по големина картофи. Опичаме ги необелени във фурната.

2. След като омекнат, ги разрязваме на две и издълбаваме с лъжичка. Смесваме намачканата издълбана вътрешност със шунка и разбъркваме добре в дълбока купа. Добавяме нарязаните сварени предварително гъби, сол, девисил, черен пипер, магданоз и жълтъка. Подправките ги слагаме на вкус.

3. Напълваме картофите и ги поръсваме с настъргания кашкавал и разтопеното масло.

4. Печем на умерена фурна за 10 мин.