Пълнени печени картофи (Белгия)
от общо
128 гласа
Време: 60
Ниво: лесно
Порции: 4
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с
Бяло вино
Продукти
- 50 гр настърган кашкавал
- черен пипер
- 1 жълтък
- сол
- магданоз
- 200 гр шунка
- 150 гр гъби
- девисил
- 1 кг картофи
- 2 с.л. краве масло
Начин на приготвяне
1. Подбираме еднакви по големина картофи. Опичаме ги необелени във фурната.
2. След като омекнат, ги разрязваме на две и издълбаваме с лъжичка. Смесваме намачканата издълбана вътрешност със шунка и разбъркваме добре в дълбока купа. Добавяме нарязаните сварени предварително гъби, сол, девисил, черен пипер, магданоз и жълтъка. Подправките ги слагаме на вкус.
3. Напълваме картофите и ги поръсваме с настъргания кашкавал и разтопеното масло.
4. Печем на умерена фурна за 10 мин.
Кейк Рени
1. Смесваме жълтъците, захарта и мекото масло до гладка хомогенна смес, кат...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook