Пълнени домати
Продукти
Начин на приготвяне
- Измиваме доматите и отрязваме капачета им. Издълбаваме вътрешността им с лъжичка.
- Обръщаме доматите, за да се изцедят от сока им, за около 15 минути.
- Приготвяме плънката като към разбитите яйца добавяме сиренето, изварата, нарязаната на ситно шунка, зеления лук, магданоза и босилека. Добавяме и маслините, без костилките, нарязани на кръгчета.
- Подреждаме доматите в тавичка и ги пълним с плънката. Отгоре ги посипваме с малко настърган на ренде кашкавал.
- В тавичката наливаме около 100 мл. вода и печем доматите, в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до готовност.
- Сервираме топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.
Руска салата
Сваряваме картофите и ги обелваме докато са още горещи. Оставяме ги да изстинат. Отделно сваряваме мо...
1 Коментар
много хубава рецепта, само да се намерят хубави домати, че тези в момента са доста безвкусни..