Пълнени домати

Продукти

  • 10 черни маслини
  • 3 стръка магданоз
  • 2 стръка зелен лук
  • 4 листенца босилек
  • 50 гр. кашкавал
  • 100 гр. шунка
  • 100 гр. извара
  • 100 гр. сирене
  • 2 яйца
  • 4 големи домата

Време: 35 мин.
Ниво: лесно

Large palneni domati

Начин на приготвяне

  1. Измиваме доматите и отрязваме капачета им. Издълбаваме вътрешността им с лъжичка.
  2. Обръщаме доматите, за да се изцедят от сока им, за около 15 минути.
  3. Приготвяме плънката като към разбитите яйца добавяме сиренето, изварата, нарязаната на ситно шунка, зеления лук, магданоза и босилека. Добавяме и маслините, без костилките, нарязани на кръгчета.
  4. Подреждаме доматите в тавичка и ги пълним с плънката. Отгоре ги посипваме с малко настърган на ренде кашкавал.
  5. В тавичката наливаме около 100 мл. вода и печем доматите, в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до готовност.
  6. Сервираме топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.