Продукти
-
10
черни
маслини
-
3
стръка
магданоз
-
2
стръка
зелен лук
-
4
листенца
босилек
-
50
гр.
кашкавал
-
100
гр.
шунка
-
100
гр.
извара
-
100
гр.
сирене
-
2
яйца
-
4
големи
домата
Начин на приготвяне
- Измиваме доматите и отрязваме капачета им. Издълбаваме вътрешността им с лъжичка.
- Обръщаме доматите, за да се изцедят от сока им, за около 15 минути.
- Приготвяме плънката като към разбитите яйца добавяме сиренето, изварата, нарязаната на ситно шунка, зеления лук, магданоза и босилека. Добавяме и маслините, без костилките, нарязани на кръгчета.
- Подреждаме доматите в тавичка и ги пълним с плънката. Отгоре ги посипваме с малко настърган на ренде кашкавал.
- В тавичката наливаме около 100 мл. вода и печем доматите, в предварително загрята фурна, на 200 градуса, до готовност.
- Сервираме топли, поръсени със ситно нарязан магданоз.