Пълнен патладжан с лек сос
Продукти
- 2 г черен пипер
- 5 г магданоз
- 10 г нар
- 2 г сол
- 20 г царевица сварена
- 1 морков
- 1 връзка пресен лук
- 0,5 глава лук
- 50 г кайма агнешка
- 1 патладжан
- за гарниране:
- 30 г нар
- 0,5 връзка магданоз нарязан на ситно
- за соса:
- 5 г бял пипер
- 100 г майонеза
- 50 г кисело мляко
Начин на приготвяне
- Измиваме патладжана, режем го на половина по дължина и го запичаме съвсем леко в предварително загрята на 180 градуса фурна.
- Нарязваме стария лук, пресния лук и моркова на ситно и ги запържваме заедно с агнешката кайма, и царевицата.
- Овкусяваме със сол и черен пипер.
- Готовата планка я поставяме във вече запечения патладжан.
- За соса: смесваме майонезата с киселото мляко и овкусяваме с бял пипер.
- Гарнираме със ситно нарязаният магданоз и нар.
Коктейл "Boulevardier"
В шейкър смесваме всички продукти.Добавяме леда и "шейкваме".Прецеждаме в подходяща чаша.Гарнираме с ...
Запечено сирене халуми в бекон върху канапе от босилек
Нарязваме сиренето на четири еднакви части. Увиваме...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook