Close search

Паеля с морски дарове

5.0
от общо 126 глас
Време: 33
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 Бяло вино

Паеля с морски дарове photo-credit Паеля с морски дарове

Продукти

Начин на приготвяне

1. Задушаваме в зехтин ситно нарязания пресен лук и добавяме ситно нарязания чесън, сол, мащерка, черен пипер, къри и чили, както и нарязаната на малки парченца сушена червена чушка. Всички подправки добавяме на вкус.

2. Добавяме ориза за паелята и го оставяме да поеме зехтина и да стане стъклен. Добавяме горещия пилешки бульон и шафрана. Добавяме изчистения и нарязан на парченца октопод и замразения грах.

3. След като сместта заври, намаляваме котлона и на 10-тата минута добавяме почистените цели сурови скариди. Желателно е да ги добавим с главите. На 15-тата минута добавяме и измитите миди. Варим около 18 минути ястието, като опитваме вкуса докато приготвяме.

4. Изключваме котлона и затваряме паелята с капак. Оставяме ястието настрани "да си почива" около 5-10 минути. Сервираме с нарязан на едро пресен магданоз.

1 Коментар

  1. Small
    toca absolvire

    Perfect piece of work you have done, this website is really cool with superb information. toca absolvire

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност