Овесени бисквити без захар
Продукти
- 1 ч.ч. сушени плодове (фурми, стафиди, боровинки, банани и др., по избор)
- 0,5 ч.ч. ядки по избор, смлени
- 0,4 ч.ч. бадемово брашно
- 0,5 ч.л. бахар
- 1 ч.л. канела
- 0,5 ч.л. сол
- 1 ч.ч. кокосови стърготини
- 1,5 ч.ч. овесени ядки
- 3 банана - зрели, пасирани
- 1,4 ч.ч. рапично олио , зехтин или друга растителна мазнина
- 1 ч.л. ванилия , екстракт
Начин на приготвяне
- Предварително загряваме фурната на 175-180 градуса. Покриваме тавичката, в която ще печем с пергаментова хартия.
- В голяма купа смесваме овесените ядки, бадемовото брашно, смлените ядки и кокосовите стърготини.
- Смесваме бахара с канелата. Добавяме сушените плодове към сместа и бъркаме докато всички продукти се смесят добре. (като внимаваме парченцата сушените плодове да не слепнат едно в друго.)
- В друга купа смесваме растителната мазнина (зехтин, рапично масло), намачканите на пюре банани и ванилията.
- След това смесваме сухите с течните съставки и бъркаме докато се получи еднородна смес.
- Гребваме от сместа със супена лъжица върху пергаментната хартия оформяме малки кръгчета, притискаме ги и оформяме бисквитите.
- Печем около 20 минути или докато бисквитките придобият златисто кафява коричка.
* Рецептата и снимката към нея са предоставени от krasivitela.com
Сандвич с пикантен салам и моцарела
Намазваме всяка филия с маслото. Отгоре поставяме с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook