Close search

Ризото с песто и босилек

3.5
от общо 127 гласа
Време: 40 мин.
Ниво: лесно
Порции: 4

Ризото с песто и босилек photo-credit Ризото с песто и босилек

Продукти

Начин на приготвяне

  1. Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
  2. В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
  3. Добавяме ориза и задушаваме за около пет минути.
  4. Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
  5. Овкусяваме със сол. 
  6. Изсипваме половината от горещия бульон. 
  7. Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 15-20 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
  8. Преди сервиране добавяме пестото и босилека, и поръсваме с нарязания пармезан.

2 Коментара

  1. Small 76144dede55410527332275ae451ae1a2329dc6b83ea4bc5f2d665dd22caa65e
    Kulinaria.bg

    Здравейте,
    Оризът се запържва в мазнината докато стане стъклен. Така се предотвратява слепването му и превръщането в каша. След това трябва да спазите пропорциите за готвенето на ориза и добавяне на бульон, в зависимост от това какъв вид ползвате.

  2. Small
    Оризовка

    Егати странната рецепта! Първо пържиш суров ориз? И след това го вариш. И резултатът е кашава манджа. Ако първо се свари и след това леко се запържи за овкусяване, ще се получи много по-добра текстура на ориза! Пробвайте и ще видите. И не е задължително да се добавят запържени лук и чесън, псвен ако не искате да си скъсате задниците от пърдене.

Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност