Ризото с песто и босилек
Продукти
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
- Добавяме ориза и задушаваме за около пет минути.
- Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
- Овкусяваме със сол.
- Изсипваме половината от горещия бульон.
- Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 15-20 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
- Преди сервиране добавяме пестото и босилека, и поръсваме с нарязания пармезан.
Пица с ананас и моцарела
Разточваме тестото с дебелина 3-4 милиметра и го слагаме в тава с диаметър 25-30 сантиметра.Нарязваме...
2 Коментара
Здравейте,
Оризът се запържва в мазнината докато стане стъклен. Така се предотвратява слепването му и превръщането в каша. След това трябва да спазите пропорциите за готвенето на ориза и добавяне на бульон, в зависимост от това какъв вид ползвате.
Егати странната рецепта! Първо пържиш суров ориз? И след това го вариш. И резултатът е кашава манджа. Ако първо се свари и след това леко се запържи за овкусяване, ще се получи много по-добра текстура на ориза! Пробвайте и ще видите. И не е задължително да се добавят запържени лук и чесън, псвен ако не искате да си скъсате задниците от пърдене.