Продукти
-
сол
на вкус
-
20
г
пармезан
-
75
г
масло
-
20
г
босилек
, пресен
-
100
мл
бяло вино
-
500
мл
бульон
с вкус по избор
-
150
г
ориз
-
2
с.л.
зехтин
-
1
скилидка
чесън
-
1
глава
лук
-
50
г
песто
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме лука и чесъна.
- В дълбок тиган загряваме зехтина и запържваме за около 3 минути лука и чесъна.
- Добавяме ориза и задушаваме за около пет минути.
- Изсипваме виното и бъркаме добре, докато не се изпари.
- Овкусяваме със сол.
- Изсипваме половината от горещия бульон.
- Оставяме ризотото на среден огън под капак, за около 15-20 минути, като през 1-2 минути изсипваме останалата част от бульона и разбъркваме.
- Преди сервиране добавяме пестото и босилека, и поръсваме с нарязания пармезан.