Овесена курабия с червени боровинки и сусам здравословно
Продукти
- 4 с. л. пчелен мед
- 120 гр кафява захар
- 200 гр краве масло
- 50 гр стафиди
- 50 гр сушени червени боровинки
- 300 гр типово брашно
- 230 гр овесени ядки
- 2 ч. л. сода
- 8 с.л. вода
- 60 гр сусам
Начин на приготвяне
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на
слаб огън, без да завира сместа.
2. Отстраняваме от котлона и се добавяме содата.
Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки.
3. Омесваме
меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с
диаметър около 10 см. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.
4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.
Ръжена курабия със сушени смокини и крокант
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват н...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook