Продукти
-
4
с. л.
пчелен мед
-
120
гр
кафява захар
-
200
гр
краве масло
-
50
гр
стафиди
-
50
гр
сушени червени боровинки
-
300
гр
типово брашно
-
230
гр
овесени ядки
-
2
ч. л.
сода
-
8
с.л.
вода
-
60
гр
сусам
Начин на приготвяне
1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на
слаб огън, без да завира сместа.
2. Отстраняваме от котлона и се добавяме содата.
Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки.
3. Омесваме
меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с
диаметър около 10 см. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.
4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.