Овесена курабия с червени боровинки и сусам

Продукти

  • 4 с. л. пчелен мед
  • 120 гр кафява захар
  • 200 гр краве масло
  • 50 гр стафиди
  • 50 гр сушени червени боровинки
  • 300 гр типово брашно
  • 230 гр овесени ядки
  • 2 ч. л. сода
  • 8 с.л. вода
  • 60 гр сусам

Време: 30
Ниво: лесно

Large kurabiya oveseni yadki i borovinki

Начин на приготвяне

1. Маслото, медът, захарта и водата се разтопяват на слаб огън, без да завира сместа.

2. Отстраняваме от котлона и се добавяме содата. Сместа се оставя да изстине и след това се добавят сухите съставки.

3. Омесваме меко тесто, което се разделя на 13 равни части и се оформят кръгли курабии с диаметър около 10 см. Оформените курабии се пекат за 7-8 мин. на 170 градуса.

4. След като изстинат могат да се полеят с малко шоколад за украса.