Овче месо с лук
Продукти
- 1 ч.л. джинджифил
- 5 с.л. олио
- 2 ч.ч. вода гореща
- 3 глави лук
- 1 кг. овче месо
- 1 ч.л. кориандър
- 1 ч.л. куркума
- 1 ч.л. розмарин
100 г съдържат:
- 191 калории
- 12 г мазнини
- 18 г протеини
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на лука на ситно.
- Накъсваме месото и го разбъркваме добре с лука. Оставаме го да престои така около два часа.
- След това го посоляваме, поръсваме го с черен пипер и го заливаме с водата. Захлупваме плътно съда и го оставяме да ври на слаб огън около два часа, като внимаваме да не загори, при необходимост доливаме гореща вода.
- Когато готвенето е вече към края прибавяме олиото и подправките, и задушаваме на слаб огън още няколко минути.
Лазаня с пресни домати
Задушаваме настърганите морков и лук в зехтина с малко вода. Добавяме подправките и каймата. Задушава...
1 Коментар
Може да добавим и пресен лук :)