Продукти
-
1
ч.л.
джинджифил
-
5
с.л.
олио
-
2
ч.ч.
вода
гореща
-
3
глави
лук
-
1
кг.
овче месо
-
1
ч.л.
кориандър
-
1
ч.л.
куркума
-
1
ч.л.
розмарин
Начин на приготвяне
- Почистваме и нарязваме на лука на ситно.
- Накъсваме месото и го разбъркваме добре с лука. Оставаме го да престои така около два часа.
- След това го посоляваме, поръсваме го с черен пипер и го заливаме с водата. Захлупваме плътно съда и го оставяме да ври на слаб огън около два часа, като внимаваме да не загори, при необходимост доливаме гореща вода.
- Когато готвенето е вече към края прибавяме олиото и подправките, и задушаваме на слаб огън още няколко минути.