Омлет с царевично брашно
Продукти
- черен пипер на вкус
- 20 г кашкавал настърган
- 20 г зехтин
- сол на вкус
- 2 стръка магданоз
- 10 г розмарин
- 10 г босилек
- 20 г царевично брашно
- 2 яйца
- 40 г моцарела
Начин на приготвяне
- Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно подправките.
- Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с моцарелата. Към тях прибавяме царевичното брашно, ситно нарязаните подправки, сол и черен пипер на вкус.
- Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен със зехтина тиган.
- Сместа пържим от двете страни до готовност.
- Омлетът поднасяме топъл, поръсен с настърган кашкавал. По желание, може да добавим малко бекон.
Сладкиш с череши
В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора. Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко и маслот...
Телешка супа с картофи
Нарязваме джоланa на парчета, заливаме го със студена вода и го варим на силен огън.Когато заври, отб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook