Сладкиш с череши
Продукти
- 70 мл. прясно мляко
- 80 г череши
- 4 яйца
- 200 г захар
- 10 г лимонова кора
- 130 г масло меко
- 65 г нишесте натурално
- 250 г брашно
- 1 кофичка кисело мляко
- щипка сол
- 1 бакпулвер
- пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне
- В купа разбиваме захарта заедно с лимоновата кора.
- Добавяме яйцата, прясното, киселото мляко и маслото. Разбиваме на крем.
- Постепенно прибавяме брашното, нишестето и бакпулвера, като бъркаме така, че да се получи меко и пухкаво тесто.
- Почистваме черешите от дръжки и костилки и ги прибавяме към сместа. Разбъркваме внимателно.
- Изсипваме в тава или във форма и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 30-35 минути.
- Изваждаме сладкиша от фурната, и след като поизстине поръсваме с пудра захар.
Омлет с царевично брашно
Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно подправките. Отделно счупваме яйцата (предварително добре и...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook