Омлет с царевично брашно

Продукти

  • черен пипер на вкус
  • 20 г кашкавал настърган
  • 20 г зехтин
  • сол на вкус
  • 2 стръка магданоз
  • 10 г розмарин
  • 10 г босилек
  • 20 г царевично брашно
  • 2 яйца
  • 40 г моцарела

Време: 15 мин.
Ниво: лесно

Large omlet s tsarevichno brashno

Начин на приготвяне

  1. Почистваме, измиваме и нарязваме на ситно подправките. 
  2. Отделно счупваме яйцата (предварително добре измити в хладка вода или сапун) и ги разбъркваме леко с моцарелата. Към тях прибавяме царевичното брашно, ситно нарязаните подправки, сол и черен пипер на вкус. 
  3. Объркваме добре всичко и го изсипваме в сгорещен със зехтина тиган.  
  4. Сместа пържим от двете страни до готовност.
  5. Омлетът поднасяме топъл, поръсен с настърган кашкавал. По желание, може да добавим малко бекон.