Октопод във вино
Продукти
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. сол
- 3 зърна бахар
- 1 връзка магданоз
- 1 дафинов лист
- 2 с.л. оцет
- 1 пръчица канела
- 1 ч.ч. червено вино сухо
- 100 мл. зехтин
- 1 октопод
- 1 ч.л. черен пипер на зърна
Начин на приготвяне
- Начукваме октопода като пържола и го изстъргваме добре, за да не остане твърдо месото. Изчистваме очите и вътрешностите. Режем пипалата на парчета и ги слагаме в тиган на печката, за да си пуснат соса.
- Оставяме течността да изври на слаб огън, докато месото омекне. Прибавяме зехтина, виното, оцета и подправките, и оставяме на слаб огън за около 40 минути.
- Може да долеем ястието с малко вода или бульон.
- Сервираме топло или студено, с варен ориз или картофено пюре, по желание.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро", "Пикадили" и "Темпо". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Октопод на скара по средиземноморски
Почистваме октопода, измиваме го и първо махаме чов...
Задушен октопод
Изчистваме, начукваме, изстъргваме и нарязваме октопода. Слагаме го да се вари в собствен сос на слаб...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook