Октопод на тиган с яйце
Продукти
- 1 лимон
- зехтин
- 1 с.л. сода за хляб
- сол
- риган
- 1 кг. октопод
- 4 яйца
- червен пипер
Начин на приготвяне
1. Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме содата и го варим около 20 минути.
2. Нарязваме пипалата и ги заливаме с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставяме ги да преседят около 1 час.
3. Загряваме оребрен тиган и ги запичаме за около 10 минути от всички страни.
4. Взимаме плитък съд и завираме вода на котлона. Чукваме вътре яйцата и варим докато се забулят добре.
5. Сервираме яйцето като гарнитура и поръсваме с червения пипер.
Лучена супа с мащерка
1. Нарязваме 4 глави лук на дребно, измиваме и нарязваме картофите на кубчeта. Добавяме сол, зехтин и...
Пица с картофи и бекон
1. Разтваряме маята в топла вода. Добавяме захарта и солта. Пресяваме брашното и замесваме тесто. Нак...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook