Октопод на тиган с яйце

Продукти

  • 1 лимон
  • зехтин
  • 1 с.л. сода за хляб
  • сол
  • риган
  • 1 кг. октопод
  • 4 яйца
  • червен пипер

Начин на приготвяне

1. Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме содата и го варим около 20 минути.

2. Нарязваме пипалата и ги заливаме с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставяме ги да преседят около 1 час.

3. Загряваме оребрен тиган и ги запичаме за около 10 минути от всички страни.

4. Взимаме плитък съд и завираме вода на котлона. Чукваме вътре яйцата и варим докато се забулят добре.

5. Сервираме яйцето като гарнитура и поръсваме с червения пипер.