Продукти
-
1
лимон
-
зехтин
-
1
с.л.
сода за хляб
-
сол
-
риган
-
1
кг.
октопод
-
4
яйца
-
червен пипер
Начин на приготвяне
1. Изчистваме октопода и го одираме. Сваряваме октопода в голяма тенджера вода. Когато заври добавяме содата и го варим около 20 минути.
2. Нарязваме пипалата и ги заливаме с дресинг от изцедения 1 лимон, риган и зехтин. Оставяме ги да преседят около 1 час.
3. Загряваме оребрен тиган и ги запичаме за около 10 минути от всички страни.
4. Взимаме плитък съд и завираме вода на котлона. Чукваме вътре яйцата и варим докато се забулят добре.
5. Сервираме яйцето като гарнитура и поръсваме с червения пипер.