Нудли с пиле и зеленчуци здравословно
Ниво: лесно
Порции: 4
Продукти
- 1 лайм
- 1 малка глава броколи
- 2 моркова
- 1 червено чили
- 1 връзка пресен лук
- 5 см парче джиджифил
- 3 скилидки чесън
- 1 с.л. рибен сос
- 2 с.л. соев сос
- олио
- черен пипер
- 50 г сурови ядки кашу
- 300 г оризови нудли
- връзка пресен кориандър
- 2 бр. пилешки гърди
Начин на приготвяне
1. Нарязваме листата на кориандъра и дръжките ситно, след което оставяме настрана за по-късно. Обелваме и нарязваме на ситно чесъна, след това обелваме и нарязваме джинджифила.
2. Нарязваме на ситно пресния лук, почистваме и нарязваме на ситно чилито и лайма на резени. Обелваме и нарязваме на ситно морковите под ъгъл.
3. Нарязваме броколите на малки цветчета. Нарязваме и пилето на жулиени с дебелина 1 см.
4. Сваряваме нудлите според инструкциите на опаковката, след това отцеждаме и измиваме под студена вода. Отцеждаме отново и наливаме малко олио и оставяме на една страна. Запичаме леко ядките кашу в тиган с незалепващо покритие до златисто, след което ги прехвърляме върху чиния, за да се охладят.
5. Загряваме 1 супена лъжица растително масло в голям тиган или уок. Подправяме пилето с щипка черен пипер, след това добавяме в тигана и запържваме за 2 до 3 минути или докато стане златисто. Добавяме стръковете кориандър, чесъна и джинджифила и готвим още една минута.
6. Добавяме пресния лук, морковите и броколите и разбъркваме за още 2 минути, след което добавяме сварените нудли. Продължаваме да пържим, докато нудлите се затоплят добре. Добавяме соевия и рибния сос, след което отстраняваме от огъня.
7. Разпределяме в купички, поръсваме ядките, нарязаните люти чушки и запазените листа кориандър, след което сервираме с резенчета лайм за изстискване.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook