Нудли с пиле и зеленчуци |
|
Продукти
|
Време: 30
|
Начин на приготвяне1. Нарязваме листата на кориандъра и дръжките ситно, след което оставяме настрана за по-късно. Обелваме и нарязваме на ситно чесъна, след това обелваме и нарязваме джинджифила. 2. Нарязваме на ситно пресния лук, почистваме и нарязваме на ситно чилито и лайма на резени. Обелваме и нарязваме на ситно морковите под ъгъл. 3. Нарязваме броколите на малки цветчета. Нарязваме и пилето на жулиени с дебелина 1 см. 4. Сваряваме нудлите според инструкциите на опаковката, след това отцеждаме и измиваме под студена вода. Отцеждаме отново и наливаме малко олио и оставяме на една страна. Запичаме леко ядките кашу в тиган с незалепващо покритие до златисто, след което ги прехвърляме върху чиния, за да се охладят. 5. Загряваме 1 супена лъжица растително масло в голям тиган или уок. Подправяме пилето с щипка черен пипер, след това добавяме в тигана и запържваме за 2 до 3 минути или докато стане златисто. Добавяме стръковете кориандър, чесъна и джинджифила и готвим още една минута. 6. Добавяме пресния лук, морковите и броколите и разбъркваме за още 2 минути, след което добавяме сварените нудли. Продължаваме да пържим, докато нудлите се затоплят добре. Добавяме соевия и рибния сос, след което отстраняваме от огъня. 7. Разпределяме в купички, поръсваме ядките, нарязаните люти чушки и запазените листа кориандър, след което сервираме с резенчета лайм за изстискване. |