Нудли с пиле и зеленчуци

Продукти

  • 1 лайм
  • 1 малка глава броколи
  • 2 моркова
  • 1 червено чили
  • 1 връзка пресен лук
  • 5 см парче джиджифил
  • 3 скилидки чесън
  • 1 с.л. рибен сос
  • 2 с.л. соев сос
  • олио
  • черен пипер
  • 50 г сурови ядки кашу
  • 300 г оризови нудли
  • връзка пресен кориандър
  • 2 бр. пилешки гърди

Време: 30
Ниво: лесно

Large nudli s pile i zelenchutsi

Начин на приготвяне

1. Нарязваме листата на кориандъра и дръжките ситно, след което оставяме настрана за по-късно. Обелваме и нарязваме на ситно чесъна, след това обелваме и нарязваме джинджифила.

2. Нарязваме на ситно пресния лук, почистваме и нарязваме на ситно чилито и лайма на резени. Обелваме и нарязваме на ситно морковите под ъгъл.

3. Нарязваме броколите на малки цветчета. Нарязваме и пилето на жулиени с дебелина 1 см.

4. Сваряваме нудлите според инструкциите на опаковката, след това отцеждаме и измиваме под студена вода. Отцеждаме отново и наливаме малко олио и оставяме на една страна. Запичаме леко ядките кашу в тиган с незалепващо покритие до златисто, след което ги прехвърляме върху чиния, за да се охладят.

5. Загряваме 1 супена лъжица растително масло в голям тиган или уок. Подправяме пилето с щипка черен пипер, след това добавяме в тигана и запържваме за 2 до 3 минути или докато стане златисто. Добавяме стръковете кориандър, чесъна и джинджифила и готвим още една минута.

6. Добавяме пресния лук, морковите и броколите и разбъркваме за още 2 минути, след което добавяме сварените нудли. Продължаваме да пържим, докато нудлите се затоплят добре. Добавяме соевия и рибния сос, след което отстраняваме от огъня.

7. Разпределяме в купички, поръсваме ядките, нарязаните люти чушки и запазените листа кориандър, след което сервираме с резенчета лайм за изстискване.