Продукти
-
1
лайм
-
1
малка глава
броколи
-
2
моркова
-
1
червено
чили
-
1
връзка
пресен лук
-
5
см парче
джиджифил
-
3
скилидки
чесън
-
1
с.л.
рибен сос
-
2
с.л.
соев сос
-
олио
-
черен пипер
-
50
г сурови ядки
кашу
-
300
г
оризови нудли
-
връзка пресен
кориандър
-
2
бр.
пилешки гърди
Начин на приготвяне
1. Нарязваме листата на кориандъра и дръжките ситно, след което оставяме настрана за по-късно. Обелваме и нарязваме на ситно чесъна, след това обелваме и нарязваме джинджифила.
2. Нарязваме на ситно пресния лук, почистваме и нарязваме на ситно чилито и лайма на резени. Обелваме и нарязваме на ситно морковите под ъгъл.
3. Нарязваме броколите на малки цветчета. Нарязваме и пилето на жулиени с дебелина 1 см.
4. Сваряваме нудлите според инструкциите на опаковката, след това отцеждаме и измиваме под студена вода. Отцеждаме отново и наливаме малко олио и оставяме на една страна. Запичаме леко ядките кашу в тиган с незалепващо покритие до златисто, след което ги прехвърляме върху чиния, за да се охладят.
5. Загряваме 1 супена лъжица растително масло в голям тиган или уок. Подправяме пилето с щипка черен пипер, след това добавяме в тигана и запържваме за 2 до 3 минути или докато стане златисто. Добавяме стръковете кориандър, чесъна и джинджифила и готвим още една минута.
6. Добавяме пресния лук, морковите и броколите и разбъркваме за още 2 минути, след което добавяме сварените нудли. Продължаваме да пържим, докато нудлите се затоплят добре. Добавяме соевия и рибния сос, след което отстраняваме от огъня.
7. Разпределяме в купички, поръсваме ядките, нарязаните люти чушки и запазените листа кориандър, след което сервираме с резенчета лайм за изстискване.