Close search

Нудли с пиле и зеленчуци здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

3.3
от общо 128 гласа
Време: 30
Ниво: лесно
Порции: 4
Сервирай с 4 7bd7e5bf57f4f4556e3ae34edc2c5fc306282f743d7d3bd490f1d01c61798b3f Бяло вино

Нудли с пиле и зеленчуци photo-credit Нудли с пиле и зеленчуци азиатски стил

Продукти

Начин на приготвяне

1. Нарязваме листата на кориандъра и дръжките ситно, след което оставяме настрана за по-късно. Обелваме и нарязваме на ситно чесъна, след това обелваме и нарязваме джинджифила.

2. Нарязваме на ситно пресния лук, почистваме и нарязваме на ситно чилито и лайма на резени. Обелваме и нарязваме на ситно морковите под ъгъл.

3. Нарязваме броколите на малки цветчета. Нарязваме и пилето на жулиени с дебелина 1 см.

4. Сваряваме нудлите според инструкциите на опаковката, след това отцеждаме и измиваме под студена вода. Отцеждаме отново и наливаме малко олио и оставяме на една страна. Запичаме леко ядките кашу в тиган с незалепващо покритие до златисто, след което ги прехвърляме върху чиния, за да се охладят.

5. Загряваме 1 супена лъжица растително масло в голям тиган или уок. Подправяме пилето с щипка черен пипер, след това добавяме в тигана и запържваме за 2 до 3 минути или докато стане златисто. Добавяме стръковете кориандър, чесъна и джинджифила и готвим още една минута.

6. Добавяме пресния лук, морковите и броколите и разбъркваме за още 2 минути, след което добавяме сварените нудли. Продължаваме да пържим, докато нудлите се затоплят добре. Добавяме соевия и рибния сос, след което отстраняваме от огъня.

7. Разпределяме в купички, поръсваме ядките, нарязаните люти чушки и запазените листа кориандър, след което сервираме с резенчета лайм за изстискване.

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност