Никулденски шаран с булгур и подложка от салата
Продукти
- 1 ч.ч. зеленчуков бульон
- 1 ч.ч. орехи
- 0,5 ч. ч. булгур
- 50 г сушени домати
- черен пипер
- 1 стрък праз
- риган
- 2 скилидки чесън
- копър
- сол
- 6 с. л. зехтин
- 1 лимон
- 1,5 кг шаран
- За гарнитурата
- 500 гр домати
- 2 краставици
- червен лук
- сол
- зехтин
- риган
- магданоз
Начин на приготвяне
1. Почистваме шарана от вътрешностите и люспите. Овкусяваме със сол и пипер. Нарязваме празът, чесънът и сушените домати на ситно. Запържваме ги в малко зехтин, докато празът омекне и стане златист.
2. Прибавяме булгура, наливаме бульона и овкусяваме с риган. Съдът се сваля от огъня и добавяме орехите, наситнения копър, сол и черен пипер.
3. Пълниме шарана с готовата смес, зашиваме рибата и я поставяме в тавичка за печене. Заливаме я със зехтин, сокът и настърганата кората от лимона, които предварително сме разбъркали добре, докато се получи кремообразна смес.
4. Печем около 120 мин на 180 градуса, като покриваме с фолио. Сервираме върху подложка от салата от домати и краставици и червен лук, които сме овкусили със сол, зехтин, риган и магданоз.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook