Close search

Мусака с пилешко месо здравословноApple 5bb3f88576a082e37938c9cb9e3f7006660e3d66b1cada43561ac40e45e9b150

3.5
от общо 127 гласа
Време: 60 мин.
Ниво: лесно
Порции: 8

Мусака с пилешко месо photo-credit Мусака с пилешко месо, мащерка и зелен лук

Продукти

100 г съдържат:

  • 200 калории
  • 7 г мазнини
  • 25 г протеини
  • 20 г въглехидрати

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пилешките гърди в посолена вода и ги нарязваме на много ситни кубчета.
  2. В разтопеното масло задушаваме до златисто лука, след това морковите, добавяме гъбите, след тях тиквичките и накрая картофите - всичко нарязано като за мусака.
  3. Добавяме сол, ситно нарязан или счукан чесън и копър, а след това ги смесваме с накълцаното пиле.
  4. Разбиваме яйцата с вилица, добавяме млякото, една щипка сол (за предпочитане е самардала) и малко мащерка.
  5. С тази смес заливаме другата, когато вече е изстинала и предварително разстлана в тавичка, и печем докато заливката придобие златист цвят на 200 градуса (около 45-50 минути).

0 Коментара

  1. Няма коментари.
    Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook
Tози сайт използва "Бисквитки". Научи повече Приемам

Моля, запознайте се с нашите Общи условия и Политика за поверителност