Мусака с пилешко месо

Продукти

  • 4 скилидки чесън
  • 2 тиквички
  • 4 гъби
    печурки
  • 2 моркова
  • 3 картофа
  • 5 стръка зелен лук
  • 1 глава кромид лук
  • 600 г пилешки гърди
  • сол
    на вкус
  • копър
    на вкус
  • 70 г масло
  • 5 яйца
  • 800 г прясно мляко
  • мащерка
    на вкус

Начин на приготвяне

  1. Сваряваме пилешките гърди в посолена вода и ги нарязваме на много ситни кубчета.
  2. В разтопеното масло задушаваме до златисто лука, след това морковите, добавяме гъбите, след тях тиквичките и накрая картофите - всичко нарязано като за мусака.
  3. Добавяме сол, ситно нарязан или счукан чесън и копър, а след това ги смесваме с накълцаното пиле.
  4. Разбиваме яйцата с вилица, добавяме млякото, една щипка сол (за предпочитане е самардала) и малко мащерка.
  5. С тази смес заливаме другата, когато вече е изстинала и предварително разстлана в тавичка, и печем докато заливката придобие златист цвят на 200 градуса (около 45-50 минути).