Маринована сьомга върху ризото с медено-синапен сос
Продукти
Начин на приготвяне
- За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука до златисто. Прибавяме ориза “Арборио”, сухото бяло вино и 150 мл. вода, и го оставяме докато се свари.
- Към готовия ориз добавяме зеления лук , сметаната, сол и черен пипер.
- Нарязваме сьомгата на кубчета и я мариноваме в сока от лимона и портокала, солта, черния пипер, кориандъра, зехтина и оставяме да преседи в хладилник едно денонощие.
- За соса: Смесваме меда, синапа и чаена лъжица сок от лимон.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).
Филета от пъстърва с лимонов сос върху задушени картофи
Овкусяваме филетата със сол, черен пипер, лимонов с...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook