Продукти
-
30
г
пресен лук
-
кориандър
-
зехтин
-
черен пипер
-
сол
-
1
портокал
на сок
-
1
лимон
на сок
-
100
г
сьомга
филе
-
50
г
сметана
-
80
г
ориз
“Арборио”
-
1
с.л.
мед
-
1
ч.л.
синап
-
0,5
глава
лук
-
50
мл.
бяло вино
, сухо
Начин на приготвяне
- За ризотото: Нарязваме на ситно и запържваме лука до златисто. Прибавяме ориза “Арборио”, сухото бяло вино и 150 мл. вода, и го оставяме докато се свари.
- Към готовия ориз добавяме зеления лук , сметаната, сол и черен пипер.
- Нарязваме сьомгата на кубчета и я мариноваме в сока от лимона и портокала, солта, черния пипер, кориандъра, зехтина и оставяме да преседи в хладилник едно денонощие.
- За соса: Смесваме меда, синапа и чаена лъжица сок от лимон.
Съвет:
Голямо разнообразие от прясна риба и рибни продукти, може да намерите в магазините: "Carrefour", "Метро" и "Пикадили". (Магазините зареждат рибни продукти всеки вторник и петък).