Лимонови сладки
Продукти
- 5 с.л. настъргана лимонова кора
- 2 жълтъка
- 0.5 с.л. захар
- 0,5 ч.ч. масло
- 4 с.л. царевично нишесте
- 1 ч.ч. брашно
- щипка сол
- 1 с.л. сода
- 1 ванилова есенция
- 2 с.л. лимонов сок
- 1,5 ч.ч. пудра захар
- 1 ч.ч шам-фъстък
- 0,5 ч.ч. сушени червени боровинки
Начин на приготвяне
1. Смесваме сухите съставки, ядки и боровинките в купа. Слагаме маслото и захарта в купа и ги разбъркваме с миксер до получаване на пухкава смес.
2. Разбъркваме жълтъците престояли на стайна температура с настърганата кора от лимона и ваниловата есенция, като постепенно прибавяме и брашното. След получаване на тесто го оформяме на топка и го опаковаме в найлон и го слагаме в хладилник за около 1 час.
3. Загряваме фурната на 180 градуса. Разточваме тестото на набрашнена повърхност и с помощта на чаша нарязваме кръгчета.
4. Нареждаме ги в тава за печене като преди да ги сложим да се пекат ги слагаме за 15 минути в хладилник, за да стегнат. Печем ги около 12 минути. Оставяме да изстинат напълно.
5. Разбъркваме пудрата захар и лимоновия сок. Напояваме повърхността на всяка бисквитка с глазурата.
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook