Продукти
-
5
с.л. настъргана
лимонова кора
-
2
жълтъка
-
0.5 с.л. захар
-
0,5
ч.ч.
масло
-
4 с.л. царевично нишесте
-
1
ч.ч.
брашно
-
щипка
сол
-
1
с.л.
сода
-
1
ванилова есенция
-
2
с.л.
лимонов сок
-
1,5
ч.ч.
пудра захар
-
1
ч.ч
шам-фъстък
-
0,5
ч.ч. сушени
червени боровинки
Начин на приготвяне
1. Смесваме сухите съставки, ядки и боровинките в купа. Слагаме маслото и захарта в купа и ги разбъркваме с миксер до получаване на пухкава смес.
2. Разбъркваме жълтъците престояли на стайна температура с настърганата кора от лимона и ваниловата есенция, като постепенно прибавяме и брашното. След получаване на тесто го оформяме на топка и го опаковаме в найлон и го слагаме в хладилник за около 1 час.
3. Загряваме фурната на 180 градуса. Разточваме тестото на набрашнена повърхност и с помощта на чаша нарязваме кръгчета.
4. Нареждаме ги в тава за печене като преди да ги сложим да се пекат ги слагаме за 15 минути в хладилник, за да стегнат. Печем ги около 12 минути. Оставяме да изстинат напълно.
5. Разбъркваме пудрата захар и лимоновия сок. Напояваме повърхността на всяка бисквитка с глазурата.