Лимонови сладки

Продукти

  • 5 с.л. настъргана лимонова кора
  • 2 жълтъка
  • 0.5 с.л. захар
  • 0,5 ч.ч. масло
  • 4 с.л. царевично нишесте
  • 1 ч.ч. брашно
  • щипка сол
  • 1 с.л. сода
  • 1 ванилова есенция
  • 2 с.л. лимонов сок
  • 1,5 ч.ч. пудра захар
  • 1 ч.ч шам-фъстък
  • 0,5 ч.ч. сушени червени боровинки

Време: 50 мин.
Ниво: лесно

Large limonovi sladki

Начин на приготвяне

1. Смесваме сухите съставки, ядки и боровинките в купа. Слагаме маслото и захарта в купа и ги разбъркваме с миксер до получаване на пухкава смес.

2. Разбъркваме жълтъците престояли на стайна температура с настърганата кора от лимона и ваниловата есенция, като постепенно прибавяме и брашното. След получаване на тесто го оформяме на топка и го опаковаме в найлон и го слагаме в хладилник за около 1 час.

3. Загряваме фурната на 180 градуса. Разточваме тестото на набрашнена повърхност и с помощта на чаша нарязваме кръгчета.

4. Нареждаме ги в тава за печене като преди да ги сложим да се пекат ги слагаме за 15 минути в хладилник, за да стегнат. Печем ги около 12 минути. Оставяме да изстинат напълно.

5. Разбъркваме пудрата захар и лимоновия сок. Напояваме повърхността на всяка бисквитка с глазурата.