Лимонов кекс с бял шоколад
Продукти
- 200 г брашно
- 6 с.л. прясно мляко
- 2 лимона сока и настъргани корите
- 1 ч.л. бакпулвер
- 200 г масло
- 5 яйца
- 220 г захар
- за гарниране:
- 250 г бял шоколад , разтопен на водна баня
Начин на приготвяне
- Разбиваме яйцата до удвояване на обема, добавяме захарта и разбиваме с миксера до получаване на гъст крем.
- Добавяме маслото и лимона - корите и сока, разбъркваме и добавяме пресятото с бакпулвера брашно.
- Добавяме прясното мляко и мака, и разбъркваме до хомогенност.
- Изсипваме във форма за кекс и печем в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 40 минути или до суха клечка.
- След като леко поизстине, заливаме с разтопения на водна баня бял шоколад. По желание, може да добавим и малко карамел.
Черешов пай
За тестото: Пресяваме брашното в дълбок съд. Отделно разбиваме много добре яйцата със захарта. Прибав...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook