Лазаня с доматен сос
Продукти
- 600 г кори за лазаня (пресни)
- 2 глави лук
- 2 моркова
- 400 г кайма
- 700 мл доматен сос с босилек
- 200 г доматена паста
- 200 г пармезан
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и морковите и ги запържваме с каймата в дълбок тиган.
- Добавяме доматения сос и пюре, и задушаваме леко.
- Корите за лазаня потапяме във вряща вода за 3 минути.
- Следва реденето на корите и плънката. Редим кора, плънка, настърган пармезан и така до последната кора.
- Отгоре намазваме от плънката и поръсваме с малко пармезан, като оставяме малко и за минути преди да извадим лазанята от фурната.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути. Изваждаме внимателно, поръсваме с останалия пармезан и връщаме отново във фурната за още 10 минути.
* Лазаня с доматен сос може да приготвите с уредите на Tupperware
Мъфини с крем от маскарпоне и кокос
В купа смесваме яйцата, захарта, киселото мляко и о...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook