Продукти
-
600
г
кори за лазаня
(пресни)
-
2
глави
лук
-
2
моркова
-
400
г
кайма
-
700
мл
доматен сос
с босилек
-
200
г
доматена паста
-
200
г
пармезан
Начин на приготвяне
- Нарязваме на ситно лука и морковите и ги запържваме с каймата в дълбок тиган.
- Добавяме доматения сос и пюре, и задушаваме леко.
- Корите за лазаня потапяме във вряща вода за 3 минути.
- Следва реденето на корите и плънката. Редим кора, плънка, настърган пармезан и така до последната кора.
- Отгоре намазваме от плънката и поръсваме с малко пармезан, като оставяме малко и за минути преди да извадим лазанята от фурната.
- Печем в предварително загрята на 200 градуса фурна, около 35 минути. Изваждаме внимателно, поръсваме с останалия пармезан и връщаме отново във фурната за още 10 минути.
* Лазаня с доматен сос може да приготвите с уредите на Tupperware