Крем карамел
Продукти
- 2 пак. ванилия
- 8 с.л. захар
- 10 яйца
- 1 литър прясно мляко
- 30 г захар , за карамелизиране
Начин на приготвяне
- Разбиваме захарта с яйцата и прибавяме млякото. След това прибавяме и ванилията.
- Карамелизираме захарта и я разпределяме във формичките, в които ще печем крема.
- След като карамелът изстине, наливаме приготвената яйчна смес.
- Нареждаме формичките в тава с много вода и печем на умерена фурна окoло 30 минути, до готовност.
- Водата не бива да кипва, защото кремът ще стане на шупли. Ако започне да кипи веднага - доливаме студена вода.
- Сервираме изстуден.
Пълнени гъбки с кашкавал
Почистваме гъбите. Махаме им пънчетата. Подреждаме ги в намазана с олио тавичка, като ги поставятме с...
Макарони на фурна
Сваряваме макароните във вряща, посолена вода, с половин чаена лъжичка олио, за да не залепват. Отцеж...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook