Козунак здравословно
Продукти
Начин на приготвяне
- Разтваряме маята в 4 с.л. затоплено мляко. В купа пресяваме брашното, смесваме го със захарта и солта и правим кладенец в средата. В него наливаме млякото, добавяме яйцето и маята.
- Месим сместа, докато започне да се отлепя от стените на купата. Покриваме с кърпа и слагаме тестото на топло за 1 час. То трябва да стане двойно.
- След това отново омесваме тестото, оформяме го като козунак в предпочитаната форма и го слагаме в тавичка, в която ще го печем. След това отново го покривамес кърпа и го оставяме на топло за 1 час. Като мине 1 час го намазваме с разбито яйце и го слагаме във фурната.
- Печем козунака на 200 градуса, около 35 минути.
Пълнени гъби
Измиваме гъбите и отделяме пънчетата от чашките. Разполагаме чашките в тавичка и ги оставяме на стран...
Печени агнешки ребра
Нарязваме ребрата на порции. Смесваме стритите на прах листенца розмарин и мащерка с червения и черни...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook