Киш с картофи, грах и чушки
Продукти
- 2 червени чушки
- 30 г грах от консерва
- 0,5 ч.ч. прясно мляко
- 0,4 ч.ч. морска сол
- 0,3 ч.ч. бяло брашно
- 0,4 ч.ч. овесено брашно
- 6 яйца
- 2 скилидки чесън
- 6 картофа
- 1 ч.ч. сирене "моцарела" настъргано
- 1 ч.ч. кашкавал настърган
- зехтин
- сол
Начин на приготвяне
- Обелете и нарежете картофите, и ги сложете да се сварят за около 10 минути в подсолена вода.
- След това отстранете тенджерата от котлона и изцедете картофите.
- Нарежете чушките, лука, чесъна и след това ги запържете в малко зехтин или олио.
- В дълбока купата смесете овесеното брашно, бялото брашно и морската сол.
- След това добавете яйцата с разбъркване, докато сместа стане хомогенна. Пак с разбъркване, постепенно добавете и млякото. Към получената смес прибавете и запържения лук, сиренето, кашкавала и грахта. Разбъркайте леко сместа.
- Изберете тава за печене и я намажете със зехтин. Наредете на дъното картофите, след което изсипете получената смес върху картофите.
- Печете около 50 минути в предварително загрята фурна.
- След като кишът е готов го оставете да поизстине леко.
- Сервирайте със свежа салата по избор.
Зелена салата със сушени домати, царевица и риба тон
Измиваме и накъсваме салатата, и я поставяме в купа...
Свински пържоли със сметанов сос и орехи
Начукайте внимателно пържолите и ги поръсете с чере...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook