Продукти
-
2
червени чушки
-
30
г
грах
от консерва
-
0,5
ч.ч.
прясно мляко
-
0,4
ч.ч.
морска сол
-
0,3
ч.ч.
бяло брашно
-
0,4
ч.ч.
овесено брашно
-
6
яйца
-
2
скилидки
чесън
-
6
картофа
-
1
ч.ч.
сирене "моцарела"
настъргано
-
1
ч.ч.
кашкавал
настърган
-
зехтин
-
сол
|
Време: 70 мин.
Ниво: средно
|
Начин на приготвяне
- Обелете и нарежете картофите, и ги сложете да се сварят за около 10 минути в подсолена вода.
- След това отстранете тенджерата от котлона и изцедете картофите.
- Нарежете чушките, лука, чесъна и след това ги запържете в малко зехтин или олио.
- В дълбока купата смесете овесеното брашно, бялото брашно и морската сол.
- След това добавете яйцата с разбъркване, докато сместа стане хомогенна. Пак с разбъркване, постепенно добавете и млякото. Към получената смес прибавете и запържения лук, сиренето, кашкавала и грахта. Разбъркайте леко сместа.
- Изберете тава за печене и я намажете със зехтин. Наредете на дъното картофите, след което изсипете получената смес върху картофите.
- Печете около 50 минути в предварително загрята фурна.
- След като кишът е готов го оставете да поизстине леко.
- Сервирайте със свежа салата по избор.
|