Кейк с круши и шоколад здравословно
Продукти
- 1 бакпулвер
- 3 с.л. какао на прах
- 100 г заквасена сметана
- 10 с.л. захар или подсладител
- 2 круши
- 60 г орехи или бадеми, смлени
- 200 г брашно
- 4 яйца
- 1 с.л. лимонов сок
Начин на приготвяне
- Обелваме и нарязваме крушите на парченца. Слагаме ги да заврат с лимоновия сок и вода, колкото да ги покрие. Оставяме да изстине.
- Загряваме предварително фурната до 180 градуса. В купа, смесваме брашното, бакпулвера, захарта, смелените ядки, яйцата, какаото. Постепенно прибавяме и сметаната до хомогенна смес.
- Изцеждаме крушите върху попивателна хартия и ги добавяме към тестото.
- Изсипваме сместа в предварително намазана с малсо тавичка, с диаметър 20-25 см.
- Печем около 40 минути, като проверяваме дали се е стегнало тестото с нож, който трябва да остане чист след набождане на кейка.
Лека плодова торта
За блата: разбиваме жълтъците със захарта до побеляване. Добавяме брашното (сместа става много твърда...
Плодова Шарлота
Обграждаме кръгла купа, форма за Шарлота, голяма кексова форма или дълбока тавичка с намокрените в со...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook