Кексчета с течен център и два вида шоколад
Продукти
- 250 г пудра захар
- 125 г брашно
- 45 г какао
- 6 жълтъка
- 100 г натурален шоколад
- 200 г масло
- 100 г млечен шоколад
Начин на приготвяне
- Натрошаваме шоколада и го разтапяме заедно с маслото, на водна баня, като бъркаме непрекъснато.
- Разбиваме жълтъците с пудрата захар, след което прибавяме шоколадовата смес, брашното и какаото. Разбъркваме всичко много добре.
- Намазняваме осем формички с диаметър около 8-10 см. По желание може да поръсим с малко какао по дъното и стените на формите, след което напълваме с шоколадовата смес. Какаото позволява да обърнем кексчетата в плоски чинии и да сервираме отделно.
- Загряваме фурната на 220 градуса и печем кексчетата 10 минути, но не повече, тъй като има опасност да се изпече вътрешността, което не е желан ефект.
- Сервираме веднага.
Панирани лучени кръгчета с брашно и галета
Изсипваме брашното, галетата и солта в купа.Оформям...
0 Коментара
Бъди първия коментирал! Вход Регистрация Влез с Facebook