Кекс с тиква
Продукти
Начин на приготвяне
- Отделяме жълтъците от белтъците и разбиваме - белтъците на сняг, а към жълтъците изсипваме захарта и разбиваме с ванилията, добавяме олиото и киселото мляко, към което сме добавили содата.
- Добавяме белтъците и брашното, смесено с бакпулвера. Разбиваме добре. Добавяме какаото.
- Прибавяме пюрето от тиква и орехите, и разбъркваме добре, до хомогенна смес.
- Изсипваме сместа в кексова форма и печем на 180-200 градуса, проверяваме с клечка за готовност (около 35-40 минути).
Съвет:
По желание, може да направим заливка от разтопен на водна баня шоколад.
Чеснова супа с крутони
Пасираме чесъна с машинка за почистване и пасиране на чесън. В подходяща тенджера загряваме зехтина, ...
2 Коментара
Рефрешнете страницата. Може да не Ви се е появявала в момента, защото правехме промени по сайта.
Благодаря Ви за сигнала!
Поздрави,
Нина
Тиквата е пропусната в продуктите. Колко се слага?